ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ ΔΡΟΥΣΙΩΤΟΥ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΟΥ ΔΡΟΥΣΙΩΤΟΥ

Βιογραφικό  [  Νοέμβριος του 2022 ] 

Δημοσιογράφος και φωτογράφος. Έκανε τα πρώτα της βήματα στη φωτογραφία δίπλα στον παγκοσμίου φήμης φωτογράφο George Rodger. Παρακολούθησε “Documentary Photography” στο Gwent College of Higher Education στο Newport της Ουαλίας υπό την καθοδήγηση του David Hurn.

Έκανε 16 ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας σε Κύπρο και εξωτερικό. Σταθμοί ήταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες το 2012, στα Ηνωμένα Έθνη το 2013, στο Καπιτώλιο των Η.Π.Α το 2014 και στο London School of Economics το 2016. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές ανά τον κόσμο.

Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διεθνείς μπιενάλε. Έχει τιμηθεί με τρία διεθνούς κύρους βραβεία. Έχει εκδώσει τέσσερα φωτογραφικά βιβλία και ένα με ιστορικές συνεντεύξεις από κορυφαίες προσωπικότητες της Κύπρου.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022:  Εξέδωσε το βιβλίο “ΜέΡΕΣ ΕγΚΛΕΙΣΜΟύ/LoCKdown DAyS” με 100 ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την Λεμεσό, που τις μέρες του αυστηρού αυτοπεριορισμού, όταν η πόλη άδειασε από ζωή λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση του COVID-19. Πρόκειται για ένα μοναδικό ντοκουμέντο, το πρώτο πανελληνίως, το οποίο καταγράφει το κλίμα των ημερών με οδηγό τη μνήμη του εσωτερικού ταξιδιού στις μέρες καραντίνας.

Για την δουλειά της τιμήθηκε το 2022 ως   η “Δημιουργός” σε  λαμπερή βραδιά των Βραβείων Madame  Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2022 .