ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΝΟΜΑΤΗΛΕΦΩΝΟEMAIL
Ιστορικό Αρχείο Δήμου Γερμασόγειας25879898archive.yermasoyia@gmail.com
Κυριάκος Ηλιάδης, Αντιδήμαρχος99360654eliadeskyr@gmail.com
Πανίκος Λουρουτζιάτης, Κοινοτάρχης99661013plouroutziatis@msn.com

Κυριάκος Ηλιάδης
Πανίκκος Λουρουτζιάτης

Πανίκκος Λουρουτζιάτης

Ο Πανίκκος Λουρουτζιάτης είναι Ελληνοκύπριος πολιτικός. Διετέλεσε Δήμαρχος Γερμασόγειας.

Περίοδος

1 Μαΐου 1994 – 31 Δεκεμβρίου 2006

Διεκδίκησε και κέρδισε τη θέση του Δημάρχου Γερμασόγειας στις Δημοτικές εκλογές του 1994. Είχε την υποστήριξη του ΑΚΕΛ. Ήταν ο πρώτος δήμαρχος του Δήμου Γερμασόγειας. Επανεξελέγη στις Δημοτικές εκλογές του 1996 και στις Δημοτικές εκλογές του 2001.

Διεκδίκησε επανεκλογή στις Δημοτικές εκλογές του 2006 με τη στήριξη του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ, αλλά έχασε με διαφορά δέκα ψήφων. Επιπρόσθετα, συμμετείχε στις Δημοτικές εκλογές του 2016 ως ανεξάρτητος, αλλά δεν εξελέγη.

Αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του Δήμου Γερμασόγειας ο οποίος συνετέλεσε και συνεχίζει να προσφέρει μέχρι και σήμερα τα βέλτιστα για την διατήριση και αποτύπωση της ιστορίας της Κύπρου μας και πολύ περισσότερο του χωριού και μετέπειτα Δήμου της Γερμασόγειας. 

Διετέλεσε Κοινοτάρχης Ενορίας Αγίας Παρασκευής από  1/1/1994 – 30/4/1994 και συνέχισε να είναι κοινοτάρχης Γερμασόγειας από το 2006 εώς και σήμερα.

Ο Πανίκκος Λουρουτζιάτης θέλοντας να βοηθήσει την διεξαγωγή των Ανθεστηρίων του Δήμου Γερμασόγειας παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό του και έρευνα για τα τοπικά αγριολούλουδα και αγριόχορτα της Κύπρου.

Η Έκθεση “Η ΧΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ” παρουσιάζεται στα Ανθεστήρια από το 2016 όπου προσελκύει πληθώρα κόσμου ο οποίος θέλει να ενημερωθεί και να ταξιδέψει μέσω του φωτογραφικού υλικού και να γνωρίσει την χλωρίδα του νησιού μας.

Είναι ο δημιουργός και διαχειριστής των ιστολογίων:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΚΡΟΥΝΤΑΣ,

ΤΑ ΠΕΤΡΟΚΤΙΣΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ,

ΤΑ ΕΝΕΤΙΚΑ / ΑΡΧΑΙΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,

ΑΚΡΟΥΝΤΑΣ ΜΝΗΜΕΣ,

ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ,

ΒΑΣΟΣ ΓΕΡΜΑΣΟΕΙΤΗΣ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΠΟΙΗΤΗΣ,

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΕΡΜΑΣΟΓΕΙΑΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Κυριάκος Ηλιάδης

Αντιδήμαρχος Γερμασόγειας 

Περίοδος

1 Ιανουαρίου 2017 – Σήμερα

Γεννήθηκε στο χωριό Πάχνα το 1943. Πτυχιούχος των Μαθηματικών του   Πανεπιστημίου Αθηνών.  Επιστρέφοντας στην Κύπρο εκπλήρωσε την στρατιωτική του θητεία και ακολούθως εργάστηκε ως καθηγητής Μαθηματικών στη  Μέση Εκπαίδευση.

Το 1973 παντρεύεται την Λένια Χαραλάμπους από την Γερμασόγεια και έτσι γίνεται μόνιμος κάτοικος Γερμασόγειας. Από τον γάμο αυτό απόκτησε τρία παιδιά, τον Χρήστο, την Άννη και τον Χάρη. Από πολύ νωρίς ασχολείται με τα κοινά της Γερμασόγειας και μεταξύ άλλων διετέλεσε :

1) Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ.

2) Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Δήμου Γερμασόγειας.

3) Γενικός Συντονιστής της Ερανικής Επιτροπής για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία.