Πολιτιστικό Κέντρο

Το πολιτιστικό κέντρο της Γερμασόγειας στεγάζεται σε μια παλιά αγροικία που χτίστηκε το 1914.

Το σπίτι είναι μια τυπική κατοικία της εποχής, χτισμένη από πέτρα, χώμα και ξύλο, με χώρο, βέβαια, διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγονται τα βλέμματα των ξένων και να εξυπηρετούνται οι γενικές ανάγκες της ανθρώπινης καθημερινότητας.

Σήμερα, ο χώρος, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο του Πίνακα ΙΙ, καταλαμβάνεται από ένα δημοτικό πολιτιστικό κέντρο μετά από προσεκτική παρέμβαση και κατάλληλη συντήρηση και αποκατάσταση.

Οι ανακαινισμένοι και οι νεοδημιουργημένοι χώροι περιλαμβάνουν τα εξής:

Μια αίθουσα συνεδριάσεων για το δημοτικό συμβούλιο, η οποία μπορεί να φιλοξενήσει 50 άτομα και να χρησιμοποιηθεί για τη διοργάνωση διαλέξεων και σεμιναρίων.

Έναν εκθεσιακό χώρο σχεδιασμένο για τη φιλοξενία εκθέσεων φωτογραφιών, ζωγραφικής και βιβλίων. Ο χώρος φιλοξενεί μόνιμα τα έργα του αυτοδίδακτου ζωγράφου Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος τα δώρισε στο Δήμο, εφόσον δεν υπάρχουν άλλες δραστηριότητες.

Μια αίθουσα τέλεσης πολιτικών γάμων η οποία είναι όμορφα διακοσμημένη με κεντήματα από όλη την Κύπρο.

Στην αυλή έχει κατασκευαστεί ένα υπαίθριο αμφιθέατρο χωρητικότητας 250 ατόμων, το οποίο υποστηρίζει τις πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου, των τοπικών σχολείων και των πολιτιστικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής και όχι μόνο.

Οι χώροι καθημερινής ζωής, όπως ο χώρος καθημερινής δραστηριότητας , ο φούρνος, η πέτρινη βρύση και ο χώρος των στάβλων, έχουν διατηρηθεί στην αρχική τους κατάσταση και είναι προσβάσιμα για επίσκεψη.